- Louise Hafdell
Västerbottenbiffar
Västerbottenbiffar 6 st biffar
500 g blandfärs 200 g Västerbottenost 1 charlottenlök 1 ägg 1 dl grädde, 40% fetthalt Paprikapulver Salt Peppar Persilja, färsk efter behag i smeten Persilja, färsk att rulla biffarnas kanter i
Finhacka charlottenlöken och stek den mjuk i smör. Ta ur den ur stekpannan. Riv ca 200 g Västerbottenost. Sätt 500 g blandfärs i en rejäl bunke. Tillsätt den rivna osten, grädden och den stekta löken. Blanda. Tillsätt ägget och kryddorna. Rör om. Forma sex st biffar med händerna. Runda, men tillplattade som lite högre hockeypuckar. Klipp färsk persilja och rulla biffarnas kanter i persiljan. Stek i smör på medelhög värme på båda sidor till dess biffarna har fått en fin stekyta. Placera biffarna i en smord form och sätt in i ugnen på 180-200 grader tills biffarna är genomstekta, det tar omkring 15 minuter. Häll grädde i stekskyn i den stekpanna där du stekt biffarna så får du på ett enkelt sätt en smakrik sås till biffarna. Sila såsen vid behov innan servering.
