louise@louisehafdell.se

@louisehafdell_unnadig

  • Louise Hafdell

Texmex-paprika

2-3 portioner  Skär tre paprikor så att ca 3/4-delar av varje paprika är urgröpt och går att fylla.  Värm upp en stekpanna och låt en rejäl klick smör smälta. Stek 500 g nötfärs.  Tillsätt:  2 tsk kalvfond  1 klyfta riven vitlök 1 tsk paprikapulver  1 krm cayennepeppar  1 krm spiskummin  1 krm lökpulver  Salt  Peppar  Låt kryddorna och färsen fräsas ihop. Avsluta med att tillsätta  150 g naturell färskost  150 g Keso Mexican Salsa  Rör samman och ta stekpannan från spisvärmen.  Placera den urgröpta paprikan i en smord ugnssäker form. Om du önskar att paprikorna ska stå extra stadigt så är ett tips att placera paprikorna i stora muffinsformar. Fyll paprikorna med färsblandningen. Toppa den färsfyllda paprikan med skivad mozzarella. Gratinera i 225 graders ugnsvärme tills mozzarellan har smält och fått en gyllene färg i kanterna.



  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black YouTube Icon