• Louise Hafdell

Sesamscones

4 ägg 2 msk ovispad grädde (40%) 2 dl sesamfrön 3 dl mandelmjöl 2 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver ä 100 g rumsvarmt smör 0,5 tsk salt Sätt ugnen på 180 grader. Ta fram en plåt och klä den med bakplåtspapper. Det smidigaste är att göra detta recept i en matberedare med en roterande kniv. Jag sätter allt innehåll i matberedaren och mixar med hög hastighet tills innehållet har förvandlats till en smidig, följsam massa. Jag gissar att det går att baka sconesen med enbart en bunke och en slev, men det tar såklart längre tid. Eftersom det är en hel del smör i sconessmeten föredrar jag att ha på mig handskar då jag ska forma smeten till två större sconeskakor (swipa för att se fler bilder). Skär ett kryss i varje sconeskaka med en vass kniv. Sätt in mitt i ugnen och låt sconesen gräddas tills de fått en lätt gyllene färg. Beräknad tid i ugnen ca 20 minuter