louise@louisehafdell.se

@louisehafdell_unnadig

  • Louise Hafdell

Restfestpaj LCHF

Restfestpaj @antligensockerfri

(Jag använder en paj som är 28 cm i diameter) Sätt ugnen på 200 grader Smör att smörja pajformen med 5 ägg 5 dl grädde Salt Svartpeppar 125 gram rökt skinka 1/2 purjolök 1 paket bacon 3-4 soltorkade tomater 350 gram lagrad ost Börja med att smörja pajformen. Ta fram en bunke och vispa äggen och grädden. Smaka av med salt och peppar. Strimla purjolök och den rökta skinkan och fräs lätt i en stekpanna med smör på medelhög värme. Lyft ur löken och skinkan och låt svalna. Strimla bacon och stek. Riv osten. Strimla de soltorkade tomaterna. Lägg purjolöken, skinkan, bacon och tomaterna i botten på den smorda formen. Strössla över den rivna osten. Häll över ägg- och gräddblandningen. Sätt in i mitten av ugnen. Pajen är färdigtillagad då äggstanningen har ”stannat” och pajen har fått en fin, gyllene färg vilket tar ca 30 minuter. Har pajen en tendens att se bränd ut trots att den inte känns klar, lägg på ett lager dubbelvikt folie över pajen.




  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black YouTube Icon