louise@louisehafdell.se

@louisehafdell_unnadig

  • Louise Hafdell

Portionspaj

Per paj 1 ägg  1 dl grädde Valfritt innehåll

Variera fyllning efter tycke och smak.  1. Smörj portionsformar med smör. 2. Lägg i fyllning direkt i den smorda formen. 3. Vispa ägg och grädde 4. Häll över riven cheddarost över fyllningen 5. Häll över äggstanningen

(Tips på tre olika fyllningar: fräst paprika och purjolök, stekta tomater och purjolök och slutligen strimlad julskinka och purjolök) Jag räknar en äggula och 1 dl ovispad vispgrädde (40 % fetthalt) till varje portion. Jag smakar av äggstanningen med muskotnöt, salt och nymalen svartpeppar. Grädda pajerna mitt i ugnen i 200 graders ugnsvärme i ca 15 minuter. Utmärkt maträtt att tillaga i förväg och kan förvaras i kylskåp såväl som i frysen.



  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black YouTube Icon