- Louise Hafdell
Portionspaj
Per paj 1 ägg 1 dl grädde Valfritt innehåll
Variera fyllning efter tycke och smak. 1. Smörj portionsformar med smör. 2. Lägg i fyllning direkt i den smorda formen. 3. Vispa ägg och grädde 4. Häll över riven cheddarost över fyllningen 5. Häll över äggstanningen
(Tips på tre olika fyllningar: fräst paprika och purjolök, stekta tomater och purjolök och slutligen strimlad julskinka och purjolök) Jag räknar en äggula och 1 dl ovispad vispgrädde (40 % fetthalt) till varje portion. Jag smakar av äggstanningen med muskotnöt, salt och nymalen svartpeppar. Grädda pajerna mitt i ugnen i 200 graders ugnsvärme i ca 15 minuter. Utmärkt maträtt att tillaga i förväg och kan förvaras i kylskåp såväl som i frysen.

0 kommentarer