• Louise Hafdell

Pizzarullar

Pizzarullar @antligensockerfri

Pizzabotten 3 ägg 300 g färskost (vi använder den från @arlasverige) 3 dl riven ost, ex Herrgårdsost 1 msk Smetana alt Cream Fraiche 1 dl mandelmjöl 1 msk fiberhusk 1 tsk bakpulver 1 krm salt

Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader 2. Vispa ägg, smetana och färskost med en elvisp i ungefär en minut i en bunke 3. Ta fram en ny bunke och häll ned mandelmjölet, fiberhusken, bakpulvret, den rivna osten och saltet 4. Blanda så att det inte blir några klumpar 5. Häll ned mjölblandningen i bunken med ägg, färskost och smetana 6. Blanda igen till en jämn smet. 7. Ta fram ett bakplåtspapper och lägg på en plåt 8. Häll på pizzasmeten och bred ut tunt och jämnt på plåten 9. Sätt in i ungen och förgrädda pizzabotten i ca 10-12 min 10. Ta ut och låt svalna en aning innan du lägger på pizzans topping. Grädda igen i 200-225 graders ugnsvärme tills pizzan har fått en fin, gyllene färg.

Tomatsås 1/2 gul lök 1 klyfta vitlök 1 burk hela, skalade tomater 1 grönsaksbuljongtärning (Kung Markatta) Paprikapulver, ca 0,5 tsk Pizzakrydda, ca 1 tsk Cayennepeppar, 1 kryddmått Nymalen svartpeppar Salt Finhacka den gula löken och skiva vitlöksklyftan fint. Fräs löken mjuk på medelhög värme i olivolja/smör. Häll i tomaterna och fördela dem grovt i kastrullen. Tillsätt buljongtärningen och kryddorna. Låt koka ihop på medelhög värme. Späd med vatten om såsen blir för tjock. Mixa med stavmixer till en slät tomatsås. Låt svalna en aning innan det är dags att sätta på tomatsåsen på pizzabotten. Fyllning 1 sats tomatsås 250 g avrunnen, skivad mozzarella 150 g riven ost (jag blandade Herrgårdsost och Prästost) Färska tomater Pizzakrydda Topping 150 g riven ost (jag använde Prästost) Rulla ihop som en rulltårta. Skär i lämpligt breda "rulltårtsbitar" och placera rullen med snittytan uppåt i en stor muffinsplåt. Strö över riven ost och grädda 10-15 min i 225 graders ugnsvärme. Går att frysa.



  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black YouTube Icon