• Louise Hafdell

Ostgratinerad pestokassler LCHF

Kassler Tomater Ost att hyvla Pesto, färdigköpt eller egen PESTO (LCHF) @antligensockerfri Blad från två krukor färsk basilika 50 g rostade pinjenötter 1 vitlöksklyfta 2 dl olivolja 100 g riven parmesan Mixa ihop basilika, pinjenötter, vitlöken och tillsätt olivoljan i en tunn stråle. Tillsätt den rivna osten. Smaka av med salt och peppar. Sätt ugnen på 225 grader

Skär upp önskat antal kasslerskivor. Skär upp lika många tomatskivor. Placera kasslerskivorna på en plåt med bakplåtspapper alternativt i en smord, ugnsfast form. Lägg en tomatskiva på varje skiva kassler. Klicka på en tesked pesto på varje skiva kassler och tomat. Hyvla ost och sätt på två till tre skivor. Sätt in i mitten av ugnen och låt ugnsgratinerad tills osten smält och fått färg, ca 15 minuter. Servera exempelvis tillsammans med gräddstuvad spenat.