louise@louisehafdell.se

@louisehafdell_unnadig

  • Louise Hafdell

Mandel- och kanelgranola

Blir en långpanna Sätt ugnen på 150 grader Ta fram en bunke och blanda i: 3 dl flagad mandel 2 dl riven kokos 1 dl hela linfrö 1 dl solroskärnor 3 msk kokosolja (rumstempererad) 1 tsk kardemumma 2 tsk kanel 1 tsk vaniljpulver Häll över blandningen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Blandningen fyller en plåt av fullstorlek. Placera plåten mitt i ugnen. Grädda i omkring 15-20 minuter. Jag "vaktar" granolan noga och rör om ofta. Granolan smakar inte bra om den blir bränd. När granolan är vackert gyllene är den klar. Jag brer då ut ett nytt bakplåtspapper på en bricka och låter granolan svalna där. Jag förvarar granolan i en glasburk med lock.



  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black YouTube Icon