• Louise Hafdell

LYXKNÄCKE (LCHF)

Blir en plåt

Sätt ugnen på 160 grader varmluft (180 grader vanlig ugnsvärme)

Tag fram en bunke. Mät upp och häll i:

1,5 dl rostade, saltade solroskärnor

1,5 dl melonkärnor

1,5 dl skalade sesamfrön

0,75 dl vita chiafrön

0,75 dl hela linfrön

1 msk psylliumfröskal (fiberhusk)

0,5 tsk salt

1 msk rumstempererad kokosolja

Rör om. Häll till sist i:

2,5 dl kokhett vatten

Rör om. Du får nu en ganska rejäl sammansatt ”klump” av fröer. Placera klumpen på en bakpappersklädd plåt. Platta ut klumpen med en slev.

Till sist strösslar jag över 1 dl blåbär. Sätter sedan in i mitten av ugnen och sätter äggklockan på omkring 30 minuter. Då brukar jag öppna ugnsluckan och skära lagom stora bitar med en pizzaskärare. Jag föredrar ganska rejäla fröknäckeskivor och delar vanligen en långpanna i 16 skivor/bitar. Sedan stänger jag ugnsluckan igen och låter brödet gräddas i omkring 20 minuter till. Efter att plåten är ute ur ugnen lägger jag de redan färdigskivade knäcket på en bricka för att svalna.