• Louise Hafdell

Luciabröd LCHF

Luciabröd @antligensockefri

Blir en rund brödkaka

Sätt ugnen på 180 grader Vispa, gärna med elvisp: 2 ägg 200 g färskost (jag använder den utan tillsatser från @arlasverige ) Blanda ihop i en separat bunke: 2 dl mandelmjöl 0,5 dl hackade hasselnötter 2 msk solrosfrön 2 msk hela linfrön 2 msk chiafrön 1 msk fiberhusk 2 tsk bakpulver 1 krm salt 0,5 tsk kummin 0,5 tsk fänkål 1 krm anis Blanda ihop ägg- och ostblandningen med det torra innehållet. Smeten ska vara fast, mer lik en deg i konsistensen. Dela degen i fyra delar. Forma med händerna fyra avlånga "korvar" och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg de fyra "degkorvarna" tätt ihop och forma till en brödkaka. Strössla över fänkål. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Låt svalna på ett galler.