louise@louisehafdell.se

@louisehafdell_unnadig

  • Louise Hafdell

Ljummen kycklingsallad på ruccolabädd

Stekt/grillad kyckling Mozzarella Röd spetspaprika Gul spetspaprika Små tomater Rödlök Rucola Färska örter Olivolja Sätt ugnen på 150 grader. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Skär spetspaprikan i långa, smala delar. Dela de små tomaterna itu. Skär rödlöken i båtar. Lägg allt på plåten och droppa över olivolja. Baka grönsakerna och löken till de blir mjuka och får lite färg, det tar ca 45 minuter. Har du bråttom, höj ugnsvärmen så får du en kortare tillagningstid. Täck ett fat med rucola, blanda ihop strimlad kyckling och tärnad mozzarella med de något avsvalnande grönsakerna och löken. Lägg på blandningen på bädden av rucola. Salta och peppra. Garnera med färska örter. Droppa över olivolja.


  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black YouTube Icon