• Louise Hafdell

LCHF semla

Det här är LCHF-semlor utan socker och utan sötningsmedel. Förväntar du dig att denna semla ska smaka som en "vanlig" semla kommer du att bli besviken. Jag tycker den är magiskt god, men den är inte söt. 

Blir 8 semlor Bröd Mixa 3 ägg 2 dl Smetana (syrad grädde 42%) 0,5 dl grädde (40%) 1 tsk vaniljpulver (ej att förväxla med vaniljsocker) 4 dl mandelmjöl 4 tsk fiberhusk 1 msk bakpulver  1 msk nymortlad kardemumma 

Jag satte den fasta smeten i en spritspåse och spritsade ut smeten till toppiga bullar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 180 graders värme i ca 15 minuter eller till dess att bullarna har fått fin, gyllene färg. Ta ut och låt svalna. Skär sedan av toppen på bullen med en vass kniv och gröp ur lite av den undre bulldelens innanmäte. Fyll med nedanstående mandelkräm genom att spritsa krämen i det urgröpta hålet i bullen. 

Mandelkräm Blanda 3 dl mandelmjöl 1 dl grädde  2,5 tsk vaniljpulver 

När mandelkrämen är på plats är det dags att spritsa ut vispad grädde. För 8 semlor kan ca 3 dl grädde vara en lämplig mängd. Njut av en sockerfri och sötningsmedelsfri semla.
0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla