louise@louisehafdell.se

@louisehafdell_unnadig

  • Louise Hafdell

LCHF-Canelleoni med pesto och ricottafyllning (VEGETARISK)

En ljuvlig gratinerad, vegetarisk pastarätt med smak av Italien. Blir 6 st. PASTAPLATTOR Sätt ugnen på 150 grader Vispa ihop 4 ägg 150 g färskost 2 msk grädde 1 msk fiberhusk 50 g riven parmesan

Salt efter behag Vispa ihop och bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Lägg över ytterligare ett bakplåtspapper över smeten och låt det vara kvar under hela gräddningstiden, ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna. Skär ut plattor med en vass kniv eller en pizzaskärare. TOMATSÅS (mejerifri och vegansk) 1 msk olivolja 1 stor gul lök 2 klyftor vitlök 2 burkar hela konserverade tomater 1 grönsaksbuljongtärning 1 tsk paprikapulver 1 krm cayennepeppar 1 krm chilipeppar 1 tsk oregano 1 riven klyfta vitlök Salt och nymalen svartpeppar

Finhacka den gula löken och skiva vitlöken. Fräs mjuk i olivolja på medelhög värme. Häll i burkarna med tomater. Rör om. Tillsätt grönsaksbuljongtärningen samt kryddorna. Dra ner spisvärmen och låt såsen puttra sakta. Har du bråttom kan såsen puttra i 10-15 min, har du längre tid på dig kan du med fördel låta såsen tillagas längre. Späd med vatten om såsen blir för tjock. Smaka av med salt och svartpeppar. Om du önskar en slätare sås mixa med stavmixer. Det här blir en rejäl omgång tomatsås och du får troligen över en del efter att du har öst över såsen över pastarullarna. Utmärkt att spara i kylskåpet upp till 3-5 dagar. PESTO- och RICOTTAFYLLNING PESTO Blad från två krukor färsk basilika 50 g rostade pinjenötter 1 vitlöksklyfta 2 dl olivolja Mixa ihop ovanstående. Blanda i 100 g riven parmesan. Smaka av med salt och peppar. RICOTTAKRÄM Blanda samman: 175 g ricotta (italiensk, syrlig färskost) 180 g strimlade, soltorkade tomater Färsk timjan Salt Svartpeppar Blanda ihop peston och ricottakrämen. GARNERING och MONTERING

250 g mozzarella Sätt på ugnen på 225 grader. Klicka ut fyllningen i ena änden av plattorna och rulla ihop. Placera rullarna i en smord, ugnssäker form. Bred över tomatsås. Skiva mozzarellan och lägg över pastarullarna. Gratinera mitt i ugnen tills osten har smält, ca 20 minuter. Garnera gärna med färsk basilika.


  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black YouTube Icon