louise@louisehafdell.se

@louisehafdell_unnadig

  • Louise Hafdell

Kyckling i ädelost

2 kycklingfiléer 140 g ädelost (gärna Kvibille Grädd, 38%) Purjolök, ca 15 cm 1 dl grädde, 40% fetthalt 1,5 dl Smetana (syrad grädde, 42% fetthalt) 1 dl vitt vin 1 tsk kycklingfond Stek kycklingfilén i smör tills den är genomstekt. Lyft ur den ut stekpannan och slå in den i folie. Spara stekskyn som bildats i stekpannan. Sila skyn. Strimla ca 15 cm av en purjolök i avlånga, smala strimlor. Bryn purjolöken mjuk i dem silade stekskyn. Tillsätt mer smör vid behov. Tillsätt grädde, Smetana, vitt vin och kycklingfond. Smula ner ädelosten. Rör om och låt koka upp. Sänk sedan värmen och lägg i kycklingfiléerna i stekpannan. Låt smakerna gifta sig och låt allt puttra i pannan i omkring 10 minuter på medelvärme. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna med en tomatsallad.



  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black YouTube Icon