louise@louisehafdell.se

@louisehafdell_unnadig

  • Louise Hafdell

Hel kyckling med salvia & c

1 hel kyckling 3 citroner (jag köper ekologiska) ca 10 vitlöksklyftor Färsk salvia 4 msk olivolja 250 g rättika (låg andel kh) 250 g kålrot (låg andel kh) 2 röda lökar 1 stor röd paprika Förslag till sås: blanda några teskedar pesto med rysk yoghurt. TILLAGNING Sätt ugnen på 160 grader varmluft Skölj av kycklingen med kallt vatten. Torka av. Dela citronerna i klyftor. Stoppa in klyftor från två citroner i kycklingen tillsammans med blad från omkring en halv kruka salvia. Grovhacka 4-5 vitlökar och stoppa i kyckling. Salta och peppra i och runt och kycklingen. Lägg i en smord, ugnssäker form. Droppa över olivolja. Sätt äggklockan på 30 minuter. Förbered grön- och rotsakerna. Skala rättikan och rotsellerin. Skär i stavar/skivor/kuber. Strimla paprikan. Skär rödlöken i båtar. Skär en citron i klyftor. Grovhacka några vitlökar. Sätt på en plåt med bakplåtspapper och droppa över olivolja och salta. Sätt in i ugnen när kycklingen har stekts i 30 minuter. Låt kycklingen och plåten med rot- och grönsaker vara ca 45 minuter i ugnen. Kycklingen är klar när köttsaften är klar utan att vara rosa.


  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black YouTube Icon