louise@louisehafdell.se

@louisehafdell_unnadig

  • Louise Hafdell

Hasselnötslimpa

Sätt på ugnen på 180 grader. Ta fram en avlång brödform som rymmer 1,5 liter. Klä med bakplåtspapper. Vispa ihop, gärna med elvisp 3 ägg 2,5 dl rysk yoghurt (17 % fetthalt) 0,5 dl ovispad grädde

Blanda sedan i 2,5 dl hasselnötsmjöl 2 msk sesamfrön 1 msk fiberhusk 1 msk bakpulver 4 msk mandelmjöl 1 tsk salt Vallmofrön Häll i den fasta smeten i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper och strössla över vallmofrön. Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i ca 35-40 minuter. Ta ut brödet ut formen och låt svalna, gärna på ett galler. Brödet går att frysa.


  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black YouTube Icon