louise@louisehafdell.se

@louisehafdell_unnadig

  • Louise Hafdell

Fetaostbiffar

Fetaostbiffar är ett strålande LCHF-val då de innehåller godsaker som fetaost (såklart), ägg och olivolja. Till biffarna är det utsökt gott med en smakrik tsatsiki. Jag gör den på fet rysk yoghurt (17 % fett), men givetvis går det bra att att använda grekisk eller turkisk yoghurt. De har dock en lägre fetthalt, 10%.

6 biffar

500 g nötfärs 2 ägg 1/2 tsk torkad timjan 2 msk olivolja 150 g fetaost 1 vitlöksklyfta Salt Grovmalen svartpeppar

Ta fram en bunke och sätt i nötfärsen, knäck de två äggen och häll i timjan och olivoljan. Jag blandar färssmeten med elvispens degkrokar, men det fungerar givetvis även med en slev. Tärna fetaosten och tillsätt i färssmeten. Riv ned en vitlöksklyfta och salta och peppra efter behag. Forma färssmeten med händerna till sex färsbiffar. Stek i olja eller smör.

TSATSIKI

1/2 gurka 2,5 dl rysk yoghurt (alt grekisk eller turkisk) 1 msk olivolja 1 riven klyfta vitlök Salt Grovmalen svartpeppar

ENKLASTE SALSAN

2 hackade tomater

1 msk olivolja

Färska örter

Salt

Grovmalen svartpeppar

Fräs snabbt de hackade tomaterna.

Krydda. Klart!




  • Black Instagram Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black YouTube Icon