- Louise Hafdell
Fetaostbiffar
Fetaostbiffar är ett strålande LCHF-val då de innehåller godsaker som fetaost (såklart), ägg och olivolja. Till biffarna är det utsökt gott med en smakrik tsatsiki. Jag gör den på fet rysk yoghurt (17 % fett), men givetvis går det bra att att använda grekisk eller turkisk yoghurt. De har dock en lägre fetthalt, 10%.
6 biffar
500 g nötfärs 2 ägg 1/2 tsk torkad timjan 2 msk olivolja 150 g fetaost 1 vitlöksklyfta Salt Grovmalen svartpeppar
Ta fram en bunke och sätt i nötfärsen, knäck de två äggen och häll i timjan och olivoljan. Jag blandar färssmeten med elvispens degkrokar, men det fungerar givetvis även med en slev. Tärna fetaosten och tillsätt i färssmeten. Riv ned en vitlöksklyfta och salta och peppra efter behag. Forma färssmeten med händerna till sex färsbiffar. Stek i olja eller smör.
TSATSIKI
1/2 gurka 2,5 dl rysk yoghurt (alt grekisk eller turkisk) 1 msk olivolja 1 riven klyfta vitlök Salt Grovmalen svartpeppar
ENKLASTE SALSAN
2 hackade tomater
1 msk olivolja
Färska örter
Salt
Grovmalen svartpeppar
Fräs snabbt de hackade tomaterna.
Krydda. Klart!
